Säsongens sista rådjursjakt

En ”vårdag” i December avslutas säsongens rådjursjakt på bästa sätt. Tre plusgrader, sol och något blåsigt. Vi gör oss redo för sista släppet, och Utter är taggad som vanligt. Kopplet åker av och han drar i väg och ganska kort om kommer upptaget följt av ett 2 timmars härligt drev, med för oss och Utter ett lyckat avslut. Utter skallade på bra i dag och drev med skall ända fram till skottplatsen. Även på annandagen den 26/12 var vi ute och jagade. Utter bjöd då på två långa och spännande drev. Men nu sätter vi punkt för denna rådjussäsong, och vilken säsong vi haft. När jag kollar bakåt då förstår jag varför Utter verkat trött ibland! Vi har varit ute och jagat med Utter 27 dagar och av dessa har han drivit rå 25 (tur att inte alla dreven vart i flera timmar, bara dom flesta) Dessutom fick vi ju uppleva en sista jaktsäsong med älskade Ruff, han fick två fina jaktdagar där han drev med sitt underbara skall och ett fick vi också skuta för honom. Ett härligt minne av en helt fantastisk jakthund. Och Utter har ”axlat ansvaret” på bästa sätt, han är helt otrolig vår lille kämpe. Nu blir det vila och återhämtning förhoppningsvis lite grytjakt och massor av agility.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.