Vi kämpar på!

Fredag 12/11 PO och hundarna drar till skogen. Rebus söker och finner. Tar upp och driver, det går hyfsat i skogen men när sen haren drar ut på åkermark blir det svårare. Det blir i alla fall ca 40 min drevtid, men lång ifrån tappfritt.

Söndag 14/11 Bjudna på jakt med Utter. Det var inte gått om djur på markerna men Utter tycks, som vanligt, vägra acceptera att det är tomt. Skam den som ger sig, första såten tom in i andra och ”finkammar” och till slut blev det napp. Drevet passerar en av skyttarna men inget läge för skott. Blir ett ganska långt drev innan Utter släpper och kommer tillbaka till mej. Han har då farit över km bort. Det var en kylig morgon och trots att solen visade sig var det kallt i snål blåsten. Efter det långa härliga drevet var skyttar frusna och tyckte att de räckte för dagen.

Måndag 15/11 Po och hundarna till skogen igen där Rebus släpptes lös. Han söker och hittar, får nästan alltid en hare på benen, så även denna gång. Han jobbar också ihärdigt på tappt och löser det men Rebus blir för ivrig, förspringer sig lätt så det tar tid men han löser det. Duktig på att hitta men han har svårare att hålla i, bara att nöta på. Annat som är värt att notera är att trots många både gamla och alldeles färska rådjursspår har han inte brytt sig utan varit fullt fokuserad på hare.

Tisdag 16/11 Olika faller livets lotter… PO och hundarna drar till skogen och jag till jobbet. Rebus släpps lös 07.45 sen får han jobba och slita, kommer på slag efter en hare som verkade ha rört sig stort. Klockan hinner bli 10.30 men då kommer upptaget 900 m bort. Tyvärr dålig hörbarhet, dels för att det är långt bort sen är det skogsarbetare i farten. Men enligt PO gick drevet bar till en början men sen blev det flera tappter men Rebus kämpar vidare! Han nötte ihop ca 40 min drev på dom 4 timmar han fick i dag. Nu blir det minst 1 dags vila för Rebus.

Det här inlägget postades i Jakt. Bokmärk permalänken.