Jakt med Rebus igen x 2

Söndag den 16/9 . Halvklart, 6 grader, blåsigt och vi släpper kl 06.00. Efter 30 min kommer han på slag, jobbar på, avancerar. Följer efter, misstänkt räv i alla fall inte rå. Vi spårade av på halvblöt jordväg och där fanns bara tydliga tassavtryck från Rebus. Sen blev de inget mer, vinden tilltog och vi skulle och se ett barnbarn spela fotboll så vi kallade in och åkte hem. Måndag 17/9. I dag hade PO ett inbokat möte på lassa till vilket jag skulle följa så ingen jakt inplanerad. Klockan 08.00 ringde dom återbud pga sjukdom. Så bättre sent än aldrig drog vi till skogen. Vi stryker kopplet från Rebus klockan 08.40, det är halvklart, lugnt och minus 2 grader. Bara efter några minuter hittar Rebus nåt skallar och drar i väg typ 100 m. Där blir det både tyst och stopp och Rebus börjar jobba på slag. Vi misstänker att han stötte ihop med rå. I närmare 60 min jobbar han innan upptaget kommer. De blev ca 50 min drev utan tappt sen lurar haren bort Rebus uppe på ett berg, med stora klippor och avsatser. Haren visar sig 1 gång, jag hann inte fota men den var stor och fin. Rebus jobbar tapptiden ut men reder inte ut de. Men han var inte klar för dagen. Utan att komma förbi söker han vidare bort från oss så de tog ett tag att kalla in i dag. 11.45 kopplar vi, då har Rebus fått bra med motion och kommer snällt!

Det här inlägget postades i Jakt. Bokmärk permalänken.