Rävdrev igen!

Igår var det en underbar höstdag som gjord för jakt. Tyvärr hade vi inte möjlighet att fara ut på morgonen för att släppa Urax (måste arbeta ibland) Men på em. tog vi Ruff på en tur i skogen.ravdrev-igen01

Han blev superlycklig och formligen hoppade fram. I första såten hade han harkontakt och så skällde han på några järpar. Han är så  rolig att se på när han känner fågel han flyger fram som ett litet rådjur och det var det närmaste vi kom det tänkta viltet denna dag. Vi gick av en till såt.
ravdrev-igen02
Först hände ingenting sen ingenting sen får han något i näsan. Målmedvetet och med ökad fart spårar Ruff och snart kommer skallet. Men inte heller denna gång handlar det om rådjursdrev. Han driver räv igen, tur att här inte fnns någon trafikerad väg. Ca 15 min håller han i, spännande det buktade fint men vek av i förtid. Inget skottläge för någon av oss. Ruff tappar, släpper ? vid en bäck efter att ha passerat över bäcken 8 g. Vart tog räven vägen – ingen som vet! Men alltid spännande att få lyssna till drev.

Det här inlägget postades i Jakt. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *