Helg med rådjursjakt & Släpp 42

IMG_7928Helgen har bjudit på varierande jakt, skiftande resultat och liknande väder alla dagar. Till största delen mulet, svag vind och på gränsen till kallt, minus 5-10 grader, när det inte finns någon snö. Först ut var Uttter, på jakt efter rådjur. Han jobbar på får gå av två såtar tar upp rådjur vid båda släppen. Jag ser rådjuren men inte inom skotthåll. Vet inte om jag ska kalla det drev, skallet var glest, men han förföljde och drev rådjuren. (Får påminna mig själv om att Ruff var 2 1/2 år innan vi började släppa honom på rådjur, och inte jämföra. Utter jobbar på bra!) Sen var det dax för den rutinerade. Ruff har verkligen skämt bort oss! Och nu inget undantag, bara synd att vi inte lyckas lista ut rådjurens färdvägar. Om vi passar där dom passerade förra gången så väljer dom en annan väg osv. Ruff bjöd oss på två härliga drev, han skall hördes över 1 km. Spänning & njutning på samma gång. Söndag morgon: Släpp 42.Kl 08.10 släpps Urax på sök, han börjar gå på slag 08.20 och upptaget kom 08.40. Och vilket upptag det blev Urax skrek i minst 10 sekunder sen följde ett fantastiskt drev även om det bara varade i 35 min. Haren visade sig två gånger innan den försvann. Vi börjar så sakta fundera på att skjuta denna hare, den springer samma runda varje gång innan han/hon försvinner. Misstänker att den har sin gömma i någon håla uppe på berget, där finns många kryp in oåtkomliga för en stövare.

Det här inlägget postades i Jakt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.