Känslan att allt inte är som det ska

20170501_142338Redan tidigt vår fick jag känslan av att inte allt stod rätt till med min älskade Urax. Det var svårt att ta på men de var något med hans så fina rörelse som inte stämde. Kontaktade veterinär för ett besök men dom kunde inte hitta något, skönt! Veckorna gick och han var väl som vanligt, nästan men min känsla fanns ändå där. Vid upprepade tillfällen gick han orent för att nästa dag röra sig helt ok. I början av sommaren tog jag ändå kontakt med vetrinären igen – Det är något som inte stämmer men min stövare. Nytt besök hos vetrinären med samma utlåtande, inget fel på den huden. Semester kom och länktan till hösten och första släppet börja tränga sig på. Men det dök upp igen, jag känner inte riktigt igen Urax. Fick tid hos fysioterapeut Tomas Forsberg, har varit där idag och mina farhågor besannades, allt är inte som det ska med Urax. Vi har hunnit med två släpp och Urax har i vanlig ordning skött sig, hittat hare tagit upp och drivit, men känslan har varit där. Urax har aldrig visat sig smärtpåverkad lite öm i tassarna bara, något som varit helt borta efter ett tag. Men nu vet jag att allt inte är som det ska, på måndag ska han röntgas. Tomas kunde klart se att han var påverkad bla var ena lårmusken nästan 2 cm tunnare än den andra vilket i värsta fall kan tyda på pålagringar i ryggen eller knäled, i bästa fall ”bara” en inflammation. Även senfäste på vä framben var påtagligt påverkat, orsak och verkan vad som gjort vad är svårt att säga. Känner mej så oerhört ledsen, älskad Urax. Oavsett diagnos blir det lång konvalescens för är det en inflammation blir det mediciner och behandling och de andra alternativet orkar jag inte tänka. (Besviken över att jag inte stått på mej tidigare när jag sökt hjälp, men litade på vet) Nu hoppas jag på det bästa, men vet ju att denna säsong definitivt inte blir vad jag hoppats på. Det blir inget Gillesmästerskap, ingen Qvinnokamp eller andra provstarter vilket känns tomt. Men de kan jag leva med bara Urax blir fisk och jag får behålla min bästa stövare. Men ett släpp till blir det, även om jag inte kan vara med. För på söndag tyckte Tomas att vi skulle släppa en kortare stud för att”provocera” inför röntgen och eftersom Urax inte visar direkt smärta får det nog bli så. Måtte det inte vara hans sista släpp, önskar det vore måndag så jag fick veta, eller så vill jag inte veta.

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.