Hänt sista dagarna

20171216_094657En vecka kvar till jul, då borde man ha kul! Men siken höst och vinter, vet aldrig vi haft så få jaktdagar. Började med att Urax var skadad sen har kyla, skare och djup snö bara avlöst varandra. Här och där har vi lyckat sticka emellan med jakt, som tur är. Sista dagarna har föret varit sådär, lite tveksamt men Seger har fått motionera och sprungit av sig. När det kommer till jakten på Rå har vi tvekat lite skare igen och egentligen för djup snö för en border. Något som i och för sig inte hindar Utter, men den jakten har vi avstått från. Tråkigt till tusen! Så det är EnSeger som har fått vara på ute på jakt. Vi är så nöjda med de vi ser. Hur han väljer bort alldeles färska rådjurspår och söker sig till harspår.Han jobbar på bra har börjat ringa. Under dessa dagar har han inte riktigt lyckats resa hare. men hans sätt att utvecklas känns lovande. Inte riktigt rest hare! Jo han reste en hare i lördags men hann inte/fick inte driva så många minuter innan jag förstörde allt. Börjar det vara dags att lita på honom. Han tog upp och det bar iväg, jag skidade fram till skogskanten där drevet just passerat. Va får jag se, färska rådjurspår och det är nu jag blir 20171218_091301för het. Blåser in, tur i oturen hinner vi upptäcka att han inte alls följt rådjursspåren, förmodligen bara stött, innan han kommer tillbaka, blir bara massa med beröm. Seger var en hare i hälarna! Han försöker reda ut de hela efter mattes fadäs men det blir inget mer. Även i dag har han varit ute några timmar, inte nått ända fram, men jobbat på mycket bra. Helgen har också bjudit på lång härlig skidtur med Urax & Utter. Ruff har varit på semester hos sin bonus matte. Och på söndagskväll tävlade jag och Utter på Skellefteå inoff agillity. Nollat lopp och en andra plats!

Det här inlägget postades i Jakt, Nyheter. Bokmärk permalänken.