En riktig jaktdag (Släpp 13) (Rå 15)

20171210_094200Det kan vända fort och då gäller det att passa på. Sista dagarnas regn och töväder har gjort att skaren försvunnit så vi vågade släppa idag. I dag var det plus 1 grad och duggregn. Fryser det på igen, ja då är skaren åter på ”plats”. Ska väl erkänna att det inte var det bästa föret för hundarna, som fick kämpa på i den djupa tunga snön. Drevfarten blev där efter men drev blev det. Vi började med att släppa Utter som tog an hyfsat färska spår. Genom skog ut på öppna 20171210_111627ängar, där var det tungspårat. Jag följde efter för att se hur de skulle gå för den tappre lilla jägaren. Då plötsligt upptäcker jag dom, rådjuren i skogsbrynet och i samma stund visste jag det blir drev. Inte gick det fort och skallgivningen var knapp, antar att Utter hade nog med att ta sig fram, men ett långt drev blev det. Att ge sig finns 20171210_133520(1)inte för Utter som kämpade vidare i näst intill omöjlig terräng och snödjup. Efter den kämpa insatsen är det härlig med belöning! Efter drygt en timmes drev kom djuren i pass, ett av dom fick ett snabbt slut av en av dagens passare. Medan vi tog hand om rådjuret så släppte vi Urax. Släpp 13 – Efter ca 10 min kom upptaget. Även här var drevfarten låg, Urax hamnade långt efter men med jämna mellanrum kom härliga påstick. Han kämpade och höll i. Efter drygt 2 timmars drev föll julharen. Vilken underbar jaktdag och vilka otroliga kämpar dom är Urax & Utter.

Det här inlägget postades i Jakt. Bokmärk permalänken.