EnSeger Släpp 46

Enormt god jaktlust eller jaktidiot, vi låter det vara osagt tills vidare. Vad vi däremot med bestämdhet kan säga är att i skogen är EnSeger totalt utan lydnad. Släpp 46: Lätt snöfall, minus 3 ,vitt och vackert och mycket harspår. PO som har fördelen att vara ”statligt anställd” är fri att åka till skogen vilken som helst, så han kan välja! I dag var en fin dag för stövarjakt, en lång dag. Detta trots att det enligt kalendern är årets ”kortaste”. Seger släpps 08.25 kommer på slag 08.40 och reser dagens hare 08.50. En snävt buktande hare första 40 min sen drog drevet i väg 1,5 km. Och där borta varvade det på hela dagen. Haren visade sig aldrig PO fick endast se spåren eftersom drevet aldrig ”kom tillbaka” medan det var ljust. Dagens långa drev varvades med tappter men det var först 17.15 PO kunde notera dötappt. Nu skulle väl Seger komma, visslingar & rop, utlovad mat och horn blå men ingenting hjälper. Klockan hann bil 20.15 innan Seger var nöjd och självmant kommer till bilen. Behöver väl inte skriva att vi var irriterad, övervänta, trötta och överlyckliga när han äntligen kom. Vi har besluta oss för att inte släpp Seger på julafton!

Det här inlägget postades i Jakt. Bokmärk permalänken.