Julhelgens jakt!

Julhelgens jakt, jakt och jakt, stunder i skogen där hundarna fått motion! Julafton höll vi oss hemma från skogen trots att starta julfirandet i skogen är en favorit. Men vi blir knappast favoriter om vi inte kommer, så att släppa Seger var aldrig aktuellt och min envisa förkylning fick oss att helt avstå från jakt. Juldagen – Trötta, lite sega men ändå hundarna behöver ut och sitta vid elden skulle väl jag orka. Vi släpper Seger 09.20. Vädret vid släpp: Lite blåsigt, minus 6, halvklart och hyfsat före där skaren i stort håller för Seger. Inga färska spår, ändå hyfsat sök. Seger kommer på något som verkar intressant, men innan han reder ut det stöter han på hund med sin ägare. Personen är vi ”bekanta” med eller åtminstone hans beteende. Nu vet vi inte vad som hände men Seger avbryter  och kommer springande till bilen. (Tyvärr har denna person vid flera tillfällen skrikigt åt hundarna och även måttat sparkar mot dom) Efter en stunds fundering fortsätter Seger sitt sökarbete. Det leder ingen vart och när han kommer förbi oss nästa gång ser vi att han blöder lite i klofästet på en tå, så vi avslutar klockan är då 11.30. Ruff och Utter hade då också hunnit med härlig tid ute. Annandagen: Bortbjudna för jakt med främst Utter. PO går iväg med alla hundarna, jag  plockade upp när jag kommer med bilen. Då har alla fått en promenad redan innan start. Väl framme upptäckte vi att här var skaren nästan borta dvs ingen bärighet alls. Vi gör ändå ett försök med  djup snö och inga färska spår. Men kämpen Utter gör ändå vad han kan. Tar an och försöker reda ut gamla spår, ser också ut som att han stöter ett djur. Ute ur första såten är det språng spår på andra sidan vägen, Utter gör ett försök att haka på men det går inte. Han sjunker genom skaren och får kämpa för varje steg och dessutom upptäcker jag att han blöder lite på hasorna, skaren håller inte men är ändå hård. Vi återsamlas gör upp eld och fikar. Släpper Seger för hans dagliga motion, väl medvetna om att föret inte är bra för honom heller, skulle haft sockar på idag. Ruff får en koppel promenad. Vi har inte sett några färska harspår, Seger får bara jobba i ca 1 tim sen avslutar vi för dagen. Så kan det också gå men våra jaktvärdar var nöjda, njöt av timmarna i skogen. Själva sa vi till varann när vi närmade oss hemma – Och detta lämnar vi för jakt borta, för hemma hade vi både rådjurspår och harspår! Men det kommer fler dagar och roligt att ställa upp när vi blir bjudna!

 

Det här inlägget postades i Jakt. Bokmärk permalänken.