Släpp 54

Skulle hur som inte kunnat följa till skogen i dag, för hade jag inte varit nerbädda, skulle jag ha jobbat. Nerbäddad med gott sällskap kunde jag ju ändå inte låta bli att önska att jag haft möjlighet att följa till skogen. Men allt efter det timmarna gick, temperaturen sjunker ner mot minus 17 och Seger vägra ge upp sin hare, känns de trots allt ganska skönt i den varma sängen. Släpp 54 . Några cm nysnö , minus 13 och lugnt så PO tar med Seger till skogen. Tyvärr var det kallare vid släpp minus 16, men Seger skulle ändå få ut och röra på sig. Det blir att passa på om det bara går,men i dag blev det för kallt. Skulle väl fungera om inkallningen fungerade, men inte det. Seger tar upp haren vid 9 tiden. Drevet går inne i skogen uppe och runt ett berg. PO skymtar haren en gång, men sen bär det av igen. Mycket snö i träden och den kuperade terrängen gör att hörbarheten är dålig. Seger jobbar på och håller i, blandat ned tappter. Mot slutet antar PO att han fick dötappt eller så beslöt Seger sig att efter dryga 7 timmar ute i denna kyla ändå gå till husse och bilen. När Seger efter flera inkallnings försök, med dåliga resultat, äntligen kom till bilen hade klockan hunnit bli 15.20 och termometern visade minus 19. Hem kom två stelfrusna, en på två ben och en på fyra. Trött, nöjd men också kall vilar seger ut i stugvärmen med täcket på. I dag var kylan det värsta för han kom ju innan det blev mörkt, försöker se det som framsteg… Jaktlust har han och driva kan han så de andra får vi jobba på!

Det här inlägget postades i Jakt. Bokmärk permalänken.