En förmiddag i skogen

Klocka fem över fem var vi klara att släppa Seger. En underbar morgon minus 2, klart och lugnt. 4:e släppet kom att bil en riktig fullträff. Seger går ut på sök, efter ca 20 min ser det ut som han kommer på slag, men han får inte riktigt tag i de. Första riktiga frosten, karnske att dofterna frusit in lite. Han fortsätter sitt arbete, söker ut byter område. I takt med att marken tinar och dofterna stiget intensifieras hans sökarbete/slag. Kl 06.52 reser han haren som underdrevets gång visar upp sig flera gånger. Drevet färdas första dryga timmen ganska vitt och korsar en väg flera gånger, något Seger klarade av bra. Tycker också att has skall har blivit betydlig bättre än i slutet av förra säsongen. Seger driver ett första pris med råge, inte tappt fritt men han löser tapptena bra. Två kortare tappter och ett längre där han ligger kvar tills haren är på benen igen efter 38 min då i en mycket tät ung skog. Kl 10.15 får Seger sin belöningshare!, eller så skjuts haren för att Seger ska kunna kopplas? Både ock säger jag som var där, det var PO som fick skjuta. Det blev drygt 140 min drev och 3,5 mil i benen för EnSeger idag, som givetvis får med beröm godkänt! (men lite nerdragning på lydnad vid inkallning)

Det här inlägget postades i Jakt. Bokmärk permalänken.