Utter Utter Utter

Ja det blir mycket Utter nu! Särskilt eftersom EnSeger fortfarande är ”sjukskriven” Det är  hans levervärden som spökar och så länge dom är för höga kan ansträngning ge förgiftningssymtom i form av krampliknande tillstånd. Dom allt för höga värdena vet ingen i dag vad dom beror på. Förgiftning, skada?? Men vad vi vet är att vid sista provtagningen var dom avsevärt bättre, så förhoppningsvis läker  levern med hjälp av den specialkost han nu äter. Det blir fortsatt vila och så hoppas vi attproverna är normala vid nästa gång så vi försiktigt kan starta upp igen och se vad som då händer. Förhoppningsvis blir han friskförklarad.Självklart får både han och Ruff del av min tid, på för deras del passande sätt. Och vi tänker nog att Ruff även i år ska få jaga lite. Så till Utter den mångsidiga! Förra lördagen blev han klubbmästare i Agility,(small) vi Skellefteå Brukshundsklubb. Sen på söndagen gjorde han tre fina lopp med bra fart och äntrade en tredjeplats i ett av loppen. I ett lopp, det snabbaste, blev det tyvärr en snöplig disk pga otydlig handling av matte. Så kom då dagen vi väntat på 1 Oktober det bjöds inte på något jaktväder precis. Ihållande regn och halv storm, men vi var där en stund i skogen!  Utter var trots vädret överlycklig och sökte ut bra men fann inget rå.             Den 2 Oktober gjorde vi ett nytt försök, den gången utan regn men med ännu mera blåst. Utter tog upp och drev ganska länge, men vi fick aldrig se nåt och inte gick de höra heller. Men är ganska säker på att de var rådjur, inget annat håller han i så länge. Det blev dryga milen i dom små benen innan han släppte. Så i dag 4:e Oktober en vacker höstdag med nya möjligheter! Första såten var tom men i den andra blev det upptag nästan på en gång. Tyvärr blev det inget skottläge och drevet drog i väg ca 1 km. Där snurrade det på bra, till slut så släppte Utter och kom tillbaka efter dryga timmen. Vi gjorde ett 3:e släpp och där blev det drev på räv, tror det är första gången som Utter driver räv. Räven passerade PO som sköt men räven drog längsta strået! Har skrivit det så många gånger men vissa sanningar tål att upprepas Underbara Utter!

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.