Rebus – Skam den som ger!

I dag var det äntligen härligt väder, 7 grader, halvklart, lite blåsigt. Men blött och mycket vatten, tveksamt om någon hare rört på sig under nattens ihållande regn. Tjugo minuter i sju släpper vi Rebus. Han fick något i näsan redan vid släpp. Rebus söker sig ut släpper några skall sen helt tyst. Men oj vad de drog i väg. Det var inget drev men något spårar han och inte är de en hare. Vi genskjuter honom då han tyst dragit raka spåret 2 km. När han  kommer upp på en väg finns vi där och kallar, Rebus väljer att genast komma. Ganska övertygade att han följt efter räv. Flytt och nytt släpp kl 08.30, nu lyser solen! Efter bara några minuter ser det ut som svagt slag. Några skall sen tyst och återigen drar han i väg. Denna gång buktar det något men även nu blir det att genskjuta drygt 2 km bort. Denna gång gissar vi på rådjur, eftersom Rebus är helt tyst men det går  i några mindre bukter. De är inget drev nu heller utan spårning, förföljning på okänt djur. Rebus jaktlust, sök, där finns inget att klaga på och att hans iver leder honom till icke önskade upptåg, hör väl ungdomen till. Nå väl vi kopplar 09.50 och här borde vi avbryta ned tanke på att Rebus färdats 16 km, men de känns så surt att avsluta dagen så här. Rebus verkar inte speciellt slut i huvudet och orkar de gör han. Efter flytt och allvarligt samtal med Rebus får han en sista chans. Rebus tar chansen! Nytt släpp 10.15 Rebus söker genast ut flera hundra meter runt om, efter ca 20 min kommer han på slag. Nu ser det helt annorlunda ut. Han blir kvar i trajet, ringar, söker, hittar utspår och avancerar. Så jobbar han på och 11.57 kommer ett härligt upptag och nu blir det drev! Den haren hade gärna fått bli med hem men det lyckas inte. Men vad gör det när vi fick detta avslut på dagen, ett härligt hardrev. Det blev några tapptet som han löste fint, 45 min drevtid. Rebuds höll i fram till 13 då det blev ett längre vägtappt, vi valde då att koppla med tanke på hur långt han färdats. Rebus ville gärna söka vidare men gick ändå bra att plocka in. 13.20 kopplar vi vårt framtidshopp och självklart överöser vi med beröm. Det blev drygt 3 mil för Rebus i dag, nu blir det några dagars vila.

 

Det här inlägget postades i Jakt. Bokmärk permalänken.