Motion i vinterland

På våra jaktmarker hemma är det inte möjligt att släppa nu, så i går afton var vi motvilligt inställda på att det inte skulle bli något i dag. Men så började tankarna mala och efter lite funderingar bestämde vi att köra 8 mil inåt landet för att kunna släppa stövarna. Våra farhågor besannades, ganska mycket snö och inga harar som rört sig men mjukt och fint. Vi körde runt lite för att om möjligt se nåt spår men inte de. Det var minus 10, klart och lugnt när vi släppte Rebus 7.45. Första gången på snö och inga spår dvs ingen lätt uppgift. Jag gick i väg med Rebus som trots snö och avsaknad av spår söker ut fint flera 100 meter åt olika håll. När jag var nära kunde jag också iaktta hur han noga kollade under stora granar. Rebus får försöka på 3 olika ställen men inget ”napp” . Han får motion och erfarenhet av snö, sen tar vi med oss att han struntade i färska älg och räv spår! Vi imponeras också av hur han söker ut. Rebus får jobba till drygt 11 och har då fått drygt 1,5 mils motion. Nu lyser solen från en vinterblå himmel, 4 grader, helt fantastiskt vackert. Vi byter  hund och låter Seger få lite motion. Han gör en fin sökrunda på drygt 6 km, men ingenting. Så i dag blev det inga drev trots att jag gjorde en hare! Men det blev en härlig dag och målet med utflykten uppnåddes, vi kunde släppa! Nu är det bara att hoppas att vi får det jaktbart här hemma. (Kan ju tillägga att där vi kunde släppa i dag vet vi att det är glest med hare, de gjorde ju inte de hela lättare!)

Det här inlägget postades i Jakt. Bokmärk permalänken.