Två släpp till! (5,6)

I lördags den 28/8 blev det ett kortare släpp, tanken är att inte släppa två dar på varann så här i början, vi är rädda om vår Rebus. Vacker morgon, klart, 6 grader och lugnt. när kopplet åker av startar Rebus genast sitt sök. Han gör fina rundor kommer och visar upp sig för att sen fortsätta. Som han jobbar! men denna gång hjälpte de inte. När han sökt och snurrat på i närmare 2 mil fick det räcka för dagen. Då gick det bättre för Utter som återigen fick tävla i AG. Två felfria lopp som resulterade i en uppflyttningspinne.       Söndag den 29/8 var dej vilodag för Rebus så då fick han följa men och Utter till Piteå, där Utter skulle tävla. Bra miljöträning för Rebus som tycker de är lite surt att han inte får hälsa på alla fina hundar som han mötte. Även denna dag imponerade Utter två andra platser, ett lopp felfritt och ett med lite tidsfel. I dag måndag den 30/8 var det så dax för släpp igen. Återigen en vacker höstmorgon klart, lugnt och 4 grader. Klockan var 04.20 när Rebus får lov. Efter bara 11 minuter kommer upptaget och 15 min senare ser jag haren. En liten rackar som verkligen vet att ställa till det för Rebus. Ett hackigt drev med många tappter, men Rebus är på. Utter får sina skogspromenader och lyssnar intresserat på drevet. Efter en timme beslutar vi för flytt i hopp om bättre hare. Klockan har då blivit 06.00 och Rebus kommer ganska omg på slag. Det gick trögt, Rebus har hittills varit helt tyst på slag, men  vid några tillfällen i dag hör vi enstaka väckskall. Klockan hinner passera 8 och upptaget dröjer. PO går för att koppla solen börjar bli varm och Rebus har sprungit över 2 mil. Karnske var det en till liten hare eller så ställer dom totalt genomblöta markerna till det och doften blir svag. Svar få vi inte men vi har njutit en morgon i skogen med våra bästa fyrbenta vänner!

Det här inlägget postades i Jakt, Nyheter. Bokmärk permalänken.