Lite jakt igen (29 December)

Onsdag den 29/12 Milt väder bara 4 minus, mulet och lugnt. Snödjupet på gränsen för en borderterrier, men när viljan är större än förståndet så börjar vi med att släppa Utter. Vad händer, jo vi bokstavligt talat ”jagar sönder” vår lille krigare. Utter ivrig vid släpp och drar i väg med knappt styrfart, men han kämpar på. Och efter några hundra meder får han fart på get och kid. Drevet passerar en av skyttarna men han känner sig inte säker så klokt nog avstår han från skott. (Det är första gången han sitter på pass!) Djuren fortsätter över en väg och in i nästa såt. När så Utter kommer kämpande efter upptäcker vi att han blöder så vi avbryter. Utter har skrapat pungen så att det blöder ordentligt. Men som den terrier han är visar han ingen tecken på smärta och hade inte vi stoppat honom hade han fortsatt drevet. Senare på em när vi kom hem var Utter som vanligt, men någon jakt blir det inte den närmaste tiden eller så länge snöläget är som nu. Huden på pungen måste få läka ordentligt. Så av förståeliga själ blev det ingen mer jakt på Rå, istället åkte vi i väg till ett annan område och släppte Rebus. Bara gamla harspår, Rebus söker på bra men reser ingen hare. Slaget är nära en väg som just i dag trafikeras av lastbilar som kör fyllnadsmaterial till något bygge i närheten. Det blev onödigt spännande så när Rebus fått ordentligt med motion avbryter vi för dagen.

 

Det här inlägget postades i Jakt. Bokmärk permalänken.