Två jaktdagar i stugan

Tisdag den 20/9. Kockan ringer redan 03.30. Vi ska åka till stugan för att jaga där i två dagar och samtidigt göra stugan klar för vintern. När vi kommer fram är det klart, 1 grad och ganska blåsigt. 05.40 tar vi kopplet av Rebus och  Strax före kl 6 kommer ett upptag. Drevet buktar nästan inget utan drar iväg över 2 km och slutar i grannbyn. Det blir att köra runt och kalla in. Drev på okänt djur, känns inte som hare. Kvart i sju nytt släpp, 20 min senare kommer upptaget. Det buktar fint i 30 min, sen väljer haren vägen i 2,5 km. Vi har sett haren och ser även avhoppet. Men på vägen blir det dötappt. Vi kopplar och går till avhoppet, då inser vi att det luktar ingenting. 8.45 släpper vi på nytt, Rebus kommer på slag men får inte upp någon fler hare. Reflektion – Med tanke på hur haren betedde sig vid 2:a släppet – Vem vet kanske var det en hare även första drevet? Det blev drygt 3 mil för Rebus i dag.                          Onsdag den 21/9. Klar minus 4 grader, lugnt. Släpp 05.30 efter årets första frost och gör upp en värmande brasa. Efter 10 min ståndskall, troligtvis tjäder, släpper och fortsätter att söka. 6.40 kommer några väckskall. Tror att nattfrosten ställde till det, verkade knepig och det kom onödig mycket väckskall. Det dröjer ända fram till 8.10 innan det blir något tryck. Det blir ett kort drev på drygt 30 min med bra tryck. Sen tar även denna hare vägen och där blir det tappt det luktade ingenting på vägen. Vi kopplar 09.45 då har Rebus färdats närmare 3 mil även denna dag.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.