I dag var det dax för Rebus igen

Fredag 15/9. Då hade vi fått första riktiga frostnatt för hösten. Det var minus 3 grader där vi släppte strax efter sex. Frost på backen, klar härlig luft och vindstilla. Rebus kommer ganska fort på slag och han som brukar gå tyst på slag började väcka, tänker att det var frosten som ställde till det. Klockan 06.34 kom upptaget på en pytteliten hare skulle de visa sig. Haren finns med på bilden, den sprang för livet så de var inte lätt att hinna fota sen var den ju knappt synlig! Rebus jobbar på och håller i men de hackar en hel del så efter 1 timme kallar vi in för flytt och låter den lilla haren vila. Kvart i åtta släpper vi på nytt, marken är delvis fortfarande täckt med frost. Efter 20 min börjar Rebus gå på slag, slår något enstaka väckskall, avancerar vidare. Det bär i väg 100 m sen ett till ”nystan” och så håller det på tills de dragit i väg över 1 km. 10.15 kommer upptaget, vi förflyttar oss för att höra. När drevet pågått 1 timme börjar vi fundera på att avsluta för dagen, även om Rebus är lätt att kalla in känns det omöjligt när han är ca 700 m bort och driver för fullt. Men vi hade tur, när vi funderade på att ta bilen och försöka köra runt (omväg på över 1 mil) för att komma närmar vänder drevet. I full fart och med härlig skall kommer det tillbaka mot oss. Jag skyndar mej och genskjuter Rebus i drevet och säger stanna. Utan minsta krångel stannar han och låter sig kopplas, väl i koppel stretar han lite för där jag kopplar luktar de gott! En härlig fm i skogen där Rebus skött sig bra och vilar nu nöjd i bädden hemma efter 3,5 mil som de blev i dag.

Det här inlägget postades i Jakt. Bokmärk permalänken.