Vi har jaktat igen!

Torsdag 2/11.  Började och slutade dagen med Agilityträning för Saffran. På morgonen vanlig träning och på kvällen var vi på kurs. Däremellan hann vi med lite rådjursjakt med Utter. Jakt med Utter, då händer de nästan alltid nåt. In i såten och söket startar. Utter kommer på spår och drevet tar fart, han driver en bock långt och länge. Under tiden skjuter husse ett stänkdjur. Vi väntar, nästan på väg att åka och hämta   (var inte bekväm med där han var) men så beslutar han att komma tillbaka. Vi låter bästa Utter spåra upp smaldjuret, för även om det inte var de djuret han drev hade vi inte fått skuta om de inte var för underbara Utter.                                                                             Fredag 3/11 Då var de stövarsläpp igen. Vi åkte till jaktmarkerna som vi har i närheten av stugan. Härligt jaktväder, runt 6 minus mulet och lugnt. Rebus gör, som så ofta denna höst, söker och kommer fort på slag och upptaget behöver vi inte heller vänta på. Rebus jobbar ihop ca 1 tim drevtid innan haren försvinner inne i en by. Vi åker och hämtar för Rebus vill inte släpp och vi vill få släppa på nytt. Klocka 09.30 släpper vi på nytt och även nu hittar han ett traj att försöka reda ut. Han får hållas och som han jobbar. Slaget sitter inte ihop, de har börjat snöat lite och Rebus har sökt i över 2 mil + dom 2 han hade på första släppet. Vi tycker

de börja räcka, vi har ju också 8 mil hem. Med bil kommer vi ca 500 m från Rebus. Han har snurrat runt där borta ett tag, när han snurrar så han kommer närmare kallar vi in. På 450 m kunde vi kalla in, bästa killen Rebus!

Det här inlägget postades i Jakt. Bokmärk permalänken.