Urax fina takter sitter i (släpp 16)

Som sagt det har blivit få jakter för Urax, men när han fått tillfälle gör han ingen besviken. Idag 0 grader mulet och onödigt djup snö tar PO Urax & Seger med till skogen. (Själv skulle jag jobba men ligger hemma i förkylning) Kl 08.25 åker kopplet, inga harspår men det dröjer bara 8 min så var haren på benen. En kopplad Seger gjorde all han kunde för att förstärka ljudet av drevet! Men i dag var det Urax tur något som Seger måste lära sig i, morgon eller vid nästa tillfälle blir det Seger som får försöka. (Nu ”tillhör” alla jaktdagar stövarna eftersom rådjursjakten är över ev blir det lite grytjakt som kommer emellan) Urax driver tapptfritt ända fram till koppling. Håller en sittfart på 6 km/tim och har drivit nära 120 min när han kopplas på drev. Urax vet”hur en slipsten ska dras” älskade hund!

Det här inlägget postades i Jakt. Bokmärk permalänken.