1 Oktober

Trötta efter helgens äventyr, det blev sent innan vi kom i säng, gjorde ändå ett försök. Första oktober är det liksom obligatoriskt släpp på rådjur. Ruff ska självklart få ut men i dag tog vi Utter. Efter en natt med frost var det på minussidan vid släpp strax efter 08.00. 20181001_080455En förväntans full Utter stod och darrade. Ingen vind att tala om så där fick han ingen hjälp. Han söker ut och visst kommer han ”dom” i spåren. Utter trycker i väg ett rådjur men PO står fel och kan endast se det ”flyga” förbi. Utter jobbar på men när han kommer ut på lägdan försvinner alla dofter, så han blir helt borta. Känns på lukten att man gödslat med något som lukter lite syrligt, inte svämgödsel men det tog bort alla dofter ändå. Vi kopplar och tar en ny såt, här ser vi lite gamla spår, men inget som fångar Utters intresse. Vi går av denna andra såt, som är ganska stor, blir ca 1,5 km men inget napp. Stöter en hare men den bryr han sig inte om. På slutet stöter och skäller han två älgar men släpper, efter ca 70 m. Bara konstatera att här var inte rådjuren i dag, men en skön fm i skogen och Utter fick 2 mil i benen.

Det här inlägget postades i Jakt. Bokmärk permalänken.