EnSeger släpp 30

20181029_120642Måndag 29/10, i dag skulle vi jaga inte bara räkna minuter, nej vi skulle ju skjuta en hare i dag. Benjamin, vårat äldsta barnbarn 10 år, var med på jakten. Tyvärr hade vi inte vädrets makter på vår sida. Minus 14 grader och mycket skarpt före visserligen klart och lugnt, men de var kallt! Seger fick för första gången jaga med sockarna på. Han var lätt irriterad och vill gärna bita lös dom först men när vi sen släppte honom var sockarna som bortglömda. Släpp 30: Seger får gå ut 07.40 och 07. 59 reser han haren. Strax efter upptag får Benjamin och PO se den helvita haren. Efter ca 30 min drev laddar vi för avslut och nära var det men som bekant ”nära skjuter ingen hare”. Drevet varvas med några tappter och påstick. En lite otålig kille vill att vi ska flytta när Seger gått på ett lite längre tappt. Vi lyckas överlista Seger, som då drivit dryga 70 min, för flytt och i hopp om ett snabbt upptag och skott! Det är fortfarande minus 8 grader vid andra släppet 11.20. Seger ser inte riktig peppad ut, men går på sök. När han efter ca 15 min kommer förbi ”lägerelden” är vi alla överens om att det räcker för i dag. Trots att vi inte lyckades skjuta är Benjamin nöjd och längtar redan till nästa gång! Det gör vi också, det är en extra krydda att få dela sitt brinnande intresse men barn och barnbarn.

Det här inlägget postades i Jakt. Bokmärk permalänken.