Rådjusjakr 10

20181101_132409En vacker dag med härlig rådjursjakt. Det var några plusgrader och halvklart, tyvärr aningen skarp så det blev sockar på. I dag har Utter fått en lång jakt dag dryga 5 timmar i skogen och som han jobbar och levererar! Första såten: Utter tar an spår direkt efter släpp men tyvärr hade djuren lämnat såten så de gjorde också Utter. På andra sidan byvägen kom så upptaget, det blev ett bra buktande drev men vi alla med bössor var helt fel till. Försök att placera om men det gick inte vägen , efter dryga halvtimmen släpper Utter och kopplas för nytt släpp.Andra såten: Den var tom, det blev fika och vätskepaus innan tredje skulle gås av. Tredje såten: Jag och Utter går in inväntar 20181101_133442klartecken. Utter spårar och ganska snart kommer upptaget. Drevet buktar rätt! och PO får fälla ett kid. Chansen för mej att få skuta är ofta liten  eftersom jag alltid går med hunden. Men det gör inget jag njuter så av Utters fina arbeten i skogen och gläds när han får sin belöning. Nu fanns det fler djur kvar så efter det att Utter motvilligt lämnas sitt villebråd, tar han an spåren på dom andra djuren. Vilket drev det blev mycket spännande och nära. Efter dryga timmen och flera km bryter Utter och vi avslutar nöjda för dagen.

Det här inlägget postades i Jakt. Bokmärk permalänken.