Släpp 51 & 52

Måndag den 7 Januari. Bästa sättet att fira sin födelsedag, i skogen med dom fyrbenta. Så i dag blev det jakt med EnSeger som dagen till ära bjöd på sitt bästa drev på snö. Ett 1:a pris med råge! Släpp 51 – Minus 4 grader, mulet och lite dragigt. Seger ut på sök 08.18 och han reser haren 09.44. Härlig drev med godtagbart skall (han är ju hård) Haren visar sig  en gång på håll. Drevet buktar stort men det hörs ändå hyfsat. Klocka kvart i elva noterar vi tappt. 11.11 blir det påstick och sen driver Seger fram till ca 13.00. Nu är vi supernöjda med dagen och med tanke på föret så börjar vi inkallningen. ”Turligt nog”! hittar Seger inte haren igen och tveksam men ändå kommer han. Vi har först varit ganska nära och han har bara ignorerat våra inkallningsförsök. Då drar vi oss längre och längre från Seger och blåser i hornet med jämna mellanrum. Och plötsligt kommer han! Redan 14.15, de hann inte ens bli mörkt!       9/1 – Släpp 52: 11 grader kallt, klart och lugnt. PO gör ett ”sista” försök för nu börjar även vi ha det för skarpt och behöver snö. Ut på sök 08.15, inga färska spår. PO tar smågrabbarna med sig och går i väg, då kommer dom på mera intressanta marker. Seger drar iväg hittar spår och reser haren 09.45. Drevet varade endast i 15 min, PO misstänker att den kröp under. Seger kommer tillbaka och blöder då lite vid ”5:e klon” på vänster fram. PO kopplar , nu blir det vila och hoppas på snö och mildare väder innan släpp igen.

Det här inlägget postades i Jakt. Bokmärk permalänken.