Eftersök & jakt på rå

Lördag den 12/10 I dag skulle jag ägna mej åt hushållsnära tjänster, behövs ju ibland! Men det var inget svårt beslut att lämna skurhinken för skogen, när ett jaktlag ringde och behövde hjälp med ett eftersök. Påskjuten älgkalv som gått i väg. Dom hade redan haft en hund som gick bet. Men eftersom jägarna var  säkra på att detta djur var skadat, det var blod på skottplatsen, är det enda man kan göra fortsätta eftersöket. Det var nu jag blev uppringd, släppte allt och åkte i väg. Den här gången lät jag Ruff ”tjänstgöra”, han må vara både döv och halvblind men nosen och konditionen är det inget fel på. Ett lyckat eftersök med Ruff 13 år och 8 mån ung! Inte så långt med det snurrade på bra i mycket våta marker. Bra kämpat och alltid lika skönt när jakten får sitt avslut! Söndag 13/10 Ut med Utter på jakt efter rådjur, som inte ser ut att stå och vänta på oss precis. Årets första snö hade kommit under natten, men det var så lite så de var inte ens spårsnö. Första såten var tom. Andra såten – Utter drar i väg ganska snabbt några hundra meter, kommer tillbaka, trodde jag. Han noterar inte ens att jag står där utan fortsätter att spåra förbi mej. Utter spårar långt och länge innan han i nästa såt flera km bort från oss får kontakt. Drevet kommer inte tillbaka. PO tar bilen för att hämta igen vår kämpe, då får han se drevet på håll, så vi vet med säkerhet att det var rå. Lyckades bryta drevet som vi antar var på en bock som bara drog iväg!

Det här inlägget postades i Jakt. Bokmärk permalänken.