Bordrar på jakt!

Onsdag den 23/10 fick Ruff följa med PO till skogen. Han blir alldeles till sig av lycka och man anar en viss förvåning – Ska verkligen jag! På med väst och pejl sen släpps Ruff ut på sök. Det dröjer inte länge innan han får nåt som dra och så var spårandet och sen drevet i gång, älskade gammel man! Han driver  ganska länge, blir till sist stående vid ett stort dike som bara rådjuret kan ta sig över. Ruff har nu färdats 1 mil så husse tycker att det räcker. Dags att kalla in, men det är inte så lätt eftersom Ruff är i stort sätt döv. Blir för husse att ta sig till Ruff får att påkalla hans uppmärksamhet. När Ruff väl får syn på husse kommer han. Sen får han trött och nöjd vila ut hemma i soffan. Torsdag 24/10 dags för Utter igen. Gråmulen morgon, lätt regn, lugnt och några grader varmt. Vi får klartecken att köra igång strax efter 08.00. Jag och Utter följs inte åt länge, bra efter någon minut drar han. Spårarbetet har börjat och strax kommer upptaget. Till en början står jag kvar men sen när drevet drar iväg över 1 km flyttar jag mej in mot där drevet snurrat på. Väntan spänning och Utter håller i. När han drivit i två timmar kommer rådjuret inom synhåll för mej, tyvärr inget skottläge, hade varit kul att få skuta efter hans fina arbete. Ä Alltid kul att se drevdjuret (även om man inte kan skjuta) nu litar jag på Utter men det känns liksom bättre när drevdjuret är konstaterat. Jag skymtar även Utter där borta i trångskogen när han kommer efter djuret. Drevet fortsätter ytterligare 1 tim, drar i väg åt motsatt håll så det blev riktigt spännande för PO men som så ofta viker drevet av. Efter ytterligare en runda kommer Utter långt efter, får vittring av husse och väljer självmant att bryta. Vilket kanonjobb Utter presterat i dag och med drygt 2 mil i benen beslutar vi att det blir ingen mera såt idag. Nöjda åker vi hem och där väntar Ruff & Seger. Ruff vilar gärna en dag till efter gårdagens lycka! Men Seger vill ut. Så efter en bulle och en kopp kaffe tar jag och Seger en lång skogspromenad, alltid något men både jag och Seger vill mer….

Det här inlägget postades i Jakt. Bokmärk permalänken.