Två dagars jakt

Två dagars jakt med Utter,två dagar med härliga drev. I går 13/11 var PO  och en av våra söner ute och jagade, medan jag var på jobbet…  Snabbt upptag efter första släppet. Långt och härligt drev som for åt helt fel håll i förhållande till skyttar. Över en sjö vidare en bit till, därefter släpper Utter och kommer till husse. Två till släpp och både PO och grabben förundras över Utters enorma sök. Sökt bra har gjort i många år men i år har han utvecklat söket ytterligare. Nu var det inget att ta fasta på vid dom släppen och när Utter farit fram utan upptag eller fortsatt spårning ut ur såten kan man vara säker på att inga djur finns där. I dag torsdag 14/11 min lediga dag så då kunde även jag haka på jakten. Mulet och grått väder, lite dimmigt, någon plusgrad och lugnt. Kopplet åker av och Utter sätter fart klockan är då strax efter 09.00. Utter spårar en bra stund innan han får rådjuren i rörelse. I dag hade han många djur att hålla koll på. Han drev i väg med tre djur som vi såg in i nästa såt där han troligtvis stötte på fler. Ett av djuren ”lämnar” drevet och springer rakt mot en av skyttarna allt medan Utter fortsätter att driva. Efter att han drivit i ca 1 mil släpper han och kommer tillbaka. Får doften av det fällda djuret i näsan och spårar fram till de. Så tydligt att detta var ett stänkdjur ur drevet, syntes på Utter att det var inte de djur han försökt ha koll på. Oavsett så är det återigen Utters förtjänst, det är han som ”rört om” och sett till att djuret kom ut. En gång till! Underbara Utter!

Det här inlägget postades i Jakt. Bokmärk permalänken.