Seger släpp 13

Vi var mycket tidiga till skogs i dag, hundarna gjorde tidig morgon så de blev så. Bara någon grad varmt klart och lugnt när vi släpper Seger 06.20. Efter 20 min är haren på benen och hans härliga skall ekar. Det blir en härlig drevrepris på 40 min. Sen går drevet rakt ner i byn det snurrar på bland husen och stora vägen. Känns inte bra att ha Seger sökandes på tappt där. Vi försöker ha is i magen och så småningom fortsätter Seger sitt sökande mer upp i skogen. Han hittar inte igen den 08.20 noterar vi dötappt. Seger ligger kvar men 08.45 kommer han mot bilen och låter sig kopplas utan trams. Vi flyttar nytt släpp 09.00 och dagens andra hare är på benen 20 min senare. En trevlig hare som hela tiden buktar fint i skogen och aldrig väljer väg. Seger gör ett kanonjobb och driver 120/0, haren visar upp dig 3 ggr. När det just passerat 120 min blir det stopp vid en klippa. PO går dit och får precis tag i Segers svans innan han tränger sig in. Seger dras ut, tur PO var i närheten, PO gör bedömningen att det var stor risk att Seger fastnat i sin iver att krypa in till ”sin” hare. Seger koplas och vi avslutar efter fantastiskt jobb av Seger. Han får ett värmande täcke och beröm, vår Seger! Väl hemma lägger sig en trött och nöjd Seger sig för att vila.

Det här inlägget postades i Jakt. Bokmärk permalänken.