Var är hararna?

Allting är vitt, vitt, vitt det är mycket snö både på marken och i träden. Inga harar som varit uppe och så kommer det ännu mera snö, minus 8 grader och lugnt. Det är vackert även när naturen klär sig i gråskalan. Vackert och tyst onödigt tyst i dag. Vi släpper Rebus 09.30 och vi kan inte annat än glädjas åt hans fina sök. Trots djup snö och inga spår att ”gå på” söker han ut bra. Det märks att han vill men ingen lätt uppgift. Rebus kämpar på 500 m hit, 500 m dit men inget som någon längre stund upptar hans uppmärksamhet. Han kommer förbi där vi sitter vid elden och fikar, tittar på oss men fortsätter med sitt. När Rebus varit ute i närmare 2 timmar springer han efter en väg viker av och får väldigt bra fart under benen. Vi kollar upp, där Rebus vigt av går en skottad skogsväg, utanför våra marker, fram till en gård. ( den ”vanliga” vägen till det bostadshuset kommer från ett helt annat håll) Rebus blir varande så vi går efter för se. Och hittar man ingen hare kan man ju roa sig med att hälsa på några Karelska björnhundar utanför deras hundgård! Vi kopplar och avslutar, visst har Rebus både lust och energi kvar men uppgiften att hitta en hare i dag är nog för svår. Nöjda med hans sök och att han struntat i rådjur (vilka vi har väldigt gott om) rullar vi hemåt,

Det här inlägget postades i Jakt. Bokmärk permalänken.