Åttonde släppet för säsongen

Klockan 07.50 kopplas Rebus efter dötappt. Han ligger kvar och söker på bra släpper nåt skall i bland men lyckas inte reda ut var haren gömt sig. Drevet har buktat på i svårdriven terräng, ömsom tät vegetation och ömsom uppe på kala klipphällar med många avsatser och stora stenar, många hål för haren att krypa in i. När vi släppte vid fem var det 3 grader halvklart och lite blåsigt. Rebus försvinner som en avlöning snirklande genom skogen ca 800 m. Vi hinner bli oroliga, men så börjar han sitt slagarbete och en stund senare kommer upptaget. Det blir en dryg timmes drev, det hackar en hel del och innehåller kortare tappter. Rebus får godkänt  han gjorde ett bra jobb som kunde hålla reda på haren så pass länge i den terrängen och den envishet han visar vid tappt är härligt att se. Det blev 22 km i dag för vår kämpe!

Det här inlägget postades i Jakt. Bokmärk permalänken.