Med Rebus igen!

Tisdag 24/10 I dag var planen att jaga rådjur och då främst med Saffran. Vi hade sett ut en liten såt, men innan vi hann börja såg vi hur djuren lämnade såten och försvann. Då avstod vi släpp på rådjur för vi vet att oavsett vem av dom vi släpper spårar dom långt och vart djuren dragit hade vi ingen aning om. Djuren försvann in i en stor såt där det är svårt att hitta lämpliga pass. Rebus hade inget emot att även i dag få jaga hare. Det var halvklart, svag vind och minus 11 när vi kom ut för att släppa. Kopplet åker 08.16 och efter kort slagarbete är haren på benen 08.35. Första drevreprisen med härligt tryck var 30 min sen blev det 8 min tappt. Påstick och drygt 50 min drev som började hacka mot slutet. Fem minuter över tio noterar vi tappt igen. Rebus jobbar på men tiden löper ut ,de blir dötappt. Vi tar Utter och Saffran med oss och går för att kalla in vi kan se på pejlen att Rebus inte har gett upp. Han drar i väg från  oss. PO tar småhundarna och går tillbaka till elden medan jag fortsätter mot Rebus. 11.25 reser han om haren som tur är buktar drevet mot mej. Efter 25 min drev skymtar jag Rebus på ca 80 m och kallar in. Så tacksam att han kommer sätter sig och låter sig kopplas även om han tydligt visar att han vill mer.

Det här inlägget postades i Jakt. Bokmärk permalänken.