Lyckad rådjursjakt

Torsdag 26/10. I dag var det rådjursjakt som gällde. Lugnt, mulet och runt nollan. Saffran var först ut. När jag släpper börjar han genast söka och efter ett tag finner han också nåt att reda ut. Spårnoga som han är ser jag på pejlen att han jobbar intensivt för att reda ut spåren. Saffran hinner inte riktigt ta an innan han tryckt ut djuren och husse får skjuta. När skottet faller ser jag hur Saffran lyfter huvudet och sätter fart. Framme vid djuret får det sig en omgång av en super taggad Saffran. Bra jobb av Saffran även om det inte hann bli något drev, det är ändå hans förtjänst att vi får fylla på frysen! Och bra prägling på rätt djur. Efter att vi tagit ur djuret åker vi hem flår och hänger upp.

Fyller på med kaffe och bulle sen är det dags för Utter. In i såten och söket börjar men de ser inte så lovande ut. Vi fortsätter i riktning mot där husse sitter på pass. Ca 150 m från lägdan där husse placerat sig kommer upptaget. Drevet går aldrig i pass, kommer inte ut utan vänder och far åt ett helt annat håll. Utter skallar på bra, utifrån hans mått. Det blir ett härligt långt drev som till sist tar slut ute på en leråker. Vi förflyttar oss kallar in en lerig kille som trots uteblivet avslut verkar nöjd. Vi avslutar jakten för idag och ser fram mot morgondagen då Rebus ska få visa vad han kan!

Det här inlägget postades i Jakt. Bokmärk permalänken.